Op vrijdagmiddag 29 juli vertrok vanaf ons Oude Klooster een treintje dat ons langs een aantal bijzondere plaatsen reed in ons dorp. 

Via de Kloosterstraat reden wij naar het nieuwe plan “De Oorsprong”, De Keppestraat in en via Kloosterstraat, Dorpstraat en Papendijk naar de Verlengde Run om de bouw van de vele nieuwe woningen te aanschouwen. Ook bracht het treintje ons bij het Dokter Jansenhofje en wij genoten van de verhalen van toen en nu. 

Eindbestemming was de Vinkelse molen, maar voordat het zover was zagen wij velden met mais, een in aanbouw zijnde nieuwe Vinkelse wijk, de nieuwe dokterspraktijk, de Vinkelse basisschool Maria, de Coop en ga zo maar door.

Eenmaal aangekomen bij de Vinkelse molen werden wij verrast met een lekker kopje koffie of thee en zelfgebakken appeltaart met slagroom. 

Veel te snel vertrok het treintje weer om via het nieuwe Hotel Nuland, langs het oude huis van dokter Jansen weer richting huis te rijden.

Een fijn uitstapje dat voor herhaling vatbaar is. Dank aan de reiscommissie voor de organisatie van dit leuke uitstapje…..